Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita pizza na przekąskę.
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 548
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 427
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 548
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 427
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Wykonanie: Z mąki drożdży, cukru, oleju i ½ szklanki ciepłej wody zarobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć formę.
Posypać startym masłem, obłożyć pokrojonymi w plastry pomidorami i żółtym serem (5 dag sera odłożyć do posypki).
Posypać ziołami i zalać rozmąconymi jajkami z mlekiem i przyprawami. Posypać resztą startego sera.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni około 25 minut.