Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza twist, to nic innego jak podłużne zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z nadzieniem. Całość pięknie wygląda, i jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno. dlatego tez taką pizzę możemy zabrać ze sobą na wycieczkę, spacer czy dać dziecku do szkoły. Idealnie sprawdzi się również jako imprezowa przekąska
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 173
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 584
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1542
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 173
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 584
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 66
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1542
Składniki
Do miski wykruszamy drożdże, dodajemy trochę mąki (około 6 łyżek) Dodajemy cukier, ciepła wodę, wszystko mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Jeśli ciężko się zagniata dodajemy wody, jeśli się klei podsypujemy mąką. Ciasto chwilę wyrabiamy, ma być elastyczne i gładkie.Odkładamy na 15-20 minut do wyrośnięcia.W ciepłym miejscu.
Gdy ciasto wyrośnie odrywamy kawałek Wałkujemy na duży prostokąt , od połowy smarujemy sosem, układamy szynkę, posypujemy serem i oregano oraz bazylią.
Składamy jak na zdjęciu i zalepiamy brzegi.
Kroimy na pionowe paski
Następnie zwijamy, okręcając jeden oraz drugi koniec.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. I gotowe :-)