Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka była pyszna, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia po upieczeniu;)
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 133
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 35
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 133
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 35
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Rozrobić drożdze z ciepłą wodą i cukrem. Następnie dodac przesianą mąkę, sól i olej. Wszystko dobrze wyrobic i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30- 60min.
W między czasie podsmażyć pieczarki z cebulka.
Poddusić paprykę.
Do rondelka przelać pomidory i dusić z przyprawami do wyparowania wody.
Kiedy ciasto wyrosnie podzielić na dwie części. Można wałkiem lub palcami uformować pożądaną formę.
Wyrobione placki posmarować pastą pomidorową, następnie polożyc plasterki sera, posypać pieczarkami i papryka, a na koniec rozłożyć salamii.
Na blaszkę położyć papier do pieczenia i piec w piekarniku ustawionym na 180°C około 15-20 min.