Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć, niektórzy twierdzą że na skrzydełkach z kurczaka prawie w ogóle nie ma mięsa, a żeby się do niego dostać trzeba się nieźle ubrudzić, ja jestem innego zdania i postaram się udowodnić i zarazem zachęcić Was do wykonania tego prostego przepisu.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Składniki
Proporcje marynaty na 4 duże skrzydełka. Przygotowanie skrzydełek zaczniemy od umycia ich i przecięcia na 3 części (Końcówki lotek nie będą nam potrzebne), czyli z jednego skrzydełka powstaną nam dwa fajne kawałki mięsa. Do ich przecięcia użyłem nożyc kuchennych widocznych na zdjęciu poniżej.
Całość przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 20 min. Blachę wyłożyć papierem. Skrzydełka piec przez 45 min w temperaturze 170 °C. Skrzydełka można podać na wiele sposobów np. jako przekąska do piwa bądź podać je na obiad z ryżem i warzywami.