Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska. Idealna i oryginalna potrawa dla gości.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Składniki
Pomarańcze wyparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Sok wymieszać z wódką, włożyć śliwki i moczyć je minimum 60 minut do 4 godzin. Marchewki zetrzeć na drobnych i średnich oczkach tarki. Odlać płyn ze śliwek i zalać nim marchewkę. Moczyć ok. 15 minut, odcedzić. Jogurt wymieszać z posiekanym czosnkiem, przetartym z solą, kolendrą i skórką z pomarańczy. Dodać marchewkę i posiekane orzechy. W śliwkach zrobić podłużne nacięcia, lub poszerzyć otwory i wypełnić nadzieniem. Odstawić do lodówki na min. 30 minut.