Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 18
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1167
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 18
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1167
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek w środku i wbić jajka, śmietanę, olej i sól. Mieszając ciasto dodawać stopniowo wodę aby ciasto wyrabiało się miękko i łatwo. Przykryć ciasto miską i pozostawić pod przykryciem 15 minut. Podzielić ciasto na trzy części, dwie z nich trzymać przykryte wilgotną ściereczką a jedną rozwałkować i wycinać placuszki.
Farsz: zmielić mięso na maszynce, dodać bułkę wymoczoną i dobrze wyciśniętą, usmażyć na maśle drobną posiekaną cebulę, jedno całe jajko i trochę soli i pieprzu. Wszystko razem dobrze wymieszać.
Na wycięte z ciasta placuszki nałożyć łyżeczką farsz, zlepić dobrze brzegi i gotować na osolonej wodzie aż wypłyną.
Na patelni rozgrzać masło, ugotowane pierogi podpiec 2 minuty z każdej strony, przed podaniem posypać (polać) podsmażonym boczkiem lub słoniną. SMACZNEGO