Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 162
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 72
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14670
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 162
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 72
Składniki
Świeże jagody płuczemy na sitku i osuszamy na ręcznikach papierowych. Przekładamy na sitko i mieszamy z cukrem pudrem i skrobią. CIASTO. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy oliwę i stopniowo wlewamy letnią wodę zagniatając ciasto. Potem ciasto wyrabiamy na stolnicy, podsypujemy mąką aż stanie się elastyczne. Ciasto rozwałkowujemy na placek ok. 5mm i wycinamy koła. Na każdym kole układamy porcje farszu i zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia.