Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste w wykonaniu...mozna je nadziewac serami,miesem...kazdym nadzieniem wedlug uznania
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 851
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 851
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
drozdze wymieszac z 2 lyzkami cieplej wody,pozostawic na 10min...wymieszac make,cukier i sol...na srodku maki zrobic wglebienie,do ktorego wbijamy jajka,wlewamy mleko i maslo...wyrabiamy ciasto i pozostawiamy na 1 godz.2. w tym czasie przygotowac farsz3. wyrabiamy ciasto dodajac make ,tak by bylo elastyczne...rozwalkowac na placek o grubosci 5mm...szklanka wykrawamy krazki,ktore nadziewamy farszem...formujemy pierogi,ktore odstawiamy do wyrosniecia na 15min...smarujemy mieszanka jajka i mleka...wstawiamy do piekarnika na 15min.(200°)...podajemy cieple