Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja uwielbiam boczek czy wędzony ,czy surowy zawsze jest mile widziany w moim menu. Kupiłam taki fajny kawałek świeżego boczku i postanowiłam go upiec. Upiekłam go z czosnkiem oraz różnymi innymi przyprawami , wyszedł bardzo smaczny, kruchy i soczysty. Taki boczek może być fajną, smaczną przekąską na świątecznym stole jak również może być smacznym dodatkiem do obiadu.
brytfanna, miska, nóż,
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 11
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 11
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Składniki
Boczek natrzeć ze wszystkich stron czosnkiem rozgniecionym z solą. Włożyć do brytfanny posypać przyprawami - kminkiem , majerankiem roztartym w dłoniach aby wydobyć aromat , rozkruszonymi liśćmi laurowymi, ziarenka ziela angielskiego utłuczonych w moździerzu . Tak przygotowany boczek włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia boczek obłożyć plasterkami cebuli, podlać wodą i upiec piekarniku w 180 stopniach do miękkości. Smacznego. do tego ostra musztarda i super jedzonko gotowe.
Boczek odłożony do marynaty.
Boczek obłożony cebulą i podlany wodą.
Boczek po upieczeniu.