Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń może być podawana na zimno z pieczywem, a także na ciepło z surówkami.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 330
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 283
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 330
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 283
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Lekko posolić. Mięso mielone wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Dodać cebulę i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem.
Pieczarki pokroić w plasterki. Przysmażyć na oleju. Lekko posolić. Mięso mielone rozłożyć w formie prostokąta na folii aluminiowej. Boczek pokroić w plastry. Ułożyć na mięsie, na wierzch dodać pieczarki.
Zwinąć jak roladę. Wierzch posmarować 2 łyżkami oleju. Obsypać słonecznikiem. Zwinąć w folię.
Wstawić do piekarnika na ok.30-35 min 180st. Po tym czasie rozwinąć folię i piec jeszcze ok.15-20 min.