Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła mnie, ostatnio ochota na pieczeń rzymską. Zrobiłam i wyszła pyszna, cudownie pachnąca. Tak niewiele trzeba, żeby cieszyć się domową wędliną.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 42
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 270
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1705
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 42
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 270
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1705
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Mięso zmielić, razem z czosnkiem. Dodać sól peklową i przyprawy. Dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na noc. Następnie mięso wyciągać z lodówki. Jeśli trzeba, to jeszcze doprawić. Dodać jajka i bułkę tartą. Dobrze wymieszać i chwilę wyrobić ręką. Tak przygotowane mięso, przełożyć do keksówki, wyłożonej folią aluminiową.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Wierzch przykryć folią aluminiową i piec 40 minut. Po tym czasie, odkryć mięso i piec jeszcze 20-30 minut.