Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 513
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 297
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 513
Składniki
3 jajka ugotowac na twardo. Ogorki zetrzec na tarce o malych oczkach. Kaszke kus-kus zalac wrzaca woda do nasiakniecia.
Ogorki, 1 surowe jajo, kaszke kus-kus, bulke tarta (lub w wersji diet. otreby owsiane) oraz reszte skladnikow i przyprawy dodac do miesa mielonego i dokladnie wymieszac.
Wysmarowac prostokatna forme olejem (nie za duzo) wylozycz czesc miesa, na to polozyc wzdluz 3 ugotowane jaja i przyktyk reszta miesa mielonego. Ugniesc dokladnie, nie pozostawiajac luznego mijsca.
Zapiekac w piekarniku okolo 30-45 minut w temp. 350-400 st.F.
Podawac jako mieso do dania glownego, badz krojone w ciensze plastry do kanapek.
Smacznego.