Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy za pasem, oprócz standardowych mięsnych przekąsek, jak kiełbasa czy karkówka, warto zrobić także opcję wegetariańską. Świetnie sprawdzą się faszerowane pieczarki. Sprawdź, czym je nadziać, aby były najlepsze.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20969
Składniki
Zacznij od oczyszczenia pieczarek, następnie usuń ogonki i drobno je pokrój. Pieczarki oprósz solą i pieprzem. Warto delikatnie nakłuć pieczarki.
Na odrobinie oliwy podsmaż poszatkowaną cebulę, czosnek i szpinak. Do miski wrzuć pokrojoną drobno paprykę, pomidory suszone, nóżki pieczarek oraz składniki z patelni, dopraw solą i pieprzem.
Wyłóż farsz na pieczarki, dodaj starty ser. Ułóż pieczarki na ruszcie, farszem do góry, grilluj przez około kwadrans. Jeśli masz pokrywkę, przez pierwsze kilka minut warto grillować je pod przykryciem.