Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki faszerowane boczkiem i mozarellą, zapiekane w piecu to doskonały dodatek do dań głównych i prosta przekąska na imprezę. Przygotowuje się je dosyć szybko i bez wielkich przeszkód.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2100
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 950
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20952
Polecam.
Odsłon: 469
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2100
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 950
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20952
Polecam.
Odsłon: 469
Składniki
Pieczarki czyścimy i usuwamy z nich nóżki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Podsmażamy ją do zeszklenia, dodajemy pokrojone drobno nóżki pieczarek i podsmażamy 10-15 minut. Na koniec posypujemy wszystko rozdrobnioną papryczką chilli i przyprawiamy solą.
Kapelusze napełniamy farszem, nakrywamy kawałkami sera.
Układamy gotowe pieczarki w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na 25 -30 minut.
Faszerowane pieczarki podajemy ciepłe na stół.