Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moze byc jako samodzielne danie
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Z oczyszczonych piieczarek oddzielic kapelusze od nozek ;oczyszczone nozki drobno posiekac ;bekon drobno pokroic , podpiec na patelni bez tluszczzu tak by stal sie kruchy ;nastepnie zdjac go z patelni i wylozyc na papier by ociekl z tluszczu
Rozmrozic szpinak / swiezy drobno pokroic /..1 kubek serka wymieszac z posiekanymi nozkami pieczarek ,bekonem,szpinakiem i rozgniecionym czosnkiem;masa ta nadziewac kapelusze pieczarek .kazda porcje polac odrobina oliwy i zapiekac 15 min w piekarniku nagrzanym do 220 .
Na sos wymieszac pozostaly serek z jogurtem i ziolami ,doprawic sokiem z cytryny , pieprzem i ewentualnie sola .
Przed podaniem posypac papryka i podac do nich sos .