Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1659
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 99
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 150
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 148
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1659
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 99
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 150
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 148
Składniki
Mięso bez skóry z karpia mielimy przez maszynkę razem z cebulą, porem i namoczoną słodką bułką w mleku, pietruszką i koperkiem. Do gotowej masy dodajemy żółtka, przyprawy. Następnie ubijamy białka na sztywno i delikatnie dodajemy do masy rybnej. Przygotowujemy blaszkę, najlepiej keksówkę, wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy surowy pasztet na wierzch pasztetu układamy kilka plasterków masła. Do piekarnika nagrzanego do 170 stopni wkładamy na 1,5 godziny pasztet. Wlewamy wodę do piekarnika na główną blachę na której stoi keksówka z pasztetem, żeby pasztet był wilgotny. Jest pyszny. Zajadmy z sosem musztardowo- chrzanowym na zimno.