Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest czasochłonny ale wart zachodu
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 779
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1107
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 732
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 148
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 779
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1107
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 732
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 148
Składniki
Kaczkę podzielić na porcje, zalać wodą (tylko żeby przykryła mięso), doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, dodać marchewkę, seler, pietruszkę i jedną cebulę. Wrzucić liście laurowe, lekko osolić, gotować na niewielkim ogniu przez około 1,5 godziny, do miękkości mięsa.
Drugą cebulę pokroić w piórka, usmażyć na maśle z wątróbką.
Ugotowane mięso oddzielić od kości i razem z wątróbką przemielić trzy razy w maszynce (można dodać warzywa z rosołu).
Do mięsnej masy wbić jajka, wsypać bułkę tartą i przyprawy. Z bulionu zebrać tłuszcz, dodać do mięsa. Wyrobić wszystko dokładnie, podlewając wywarem (około 1 szklanka).
Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.