Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki z mięsem i żółtym serem do czerwonego barszczu
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7239
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7239
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Składniki
Przygotowanie ciasta Drożdże rozpuścić w śmietanie, Dodać pół kostki masła, 1 łyżkę cukru, 1 jajko, 1/3. łyżeczki soli i wszystko razem zagnieść. Zagniecione ciasto włożyć na godzinę do lodówki.
Przygotowanie farszu Zemleć przez maszynkę uduszone mięso z kurczaka oraz wędlinę, przyprawić papryką ostrą lub słodką, pieprzem i solą. Wymieszać masę i spróbować czy nie wymaga dodania większej ilości przypraw.
Rozwałkować ciasto na stolnicy. Nałożyć wzdłuż farsz mięsny tak aby dało się go zawinąć w ruloniki, które należy pokroić na długość pasztecików. Posmarować jajkiem i posypać startym na jarzynowej tarce serem żółtym.
Pieczenie Rozgrzać piecyk do temperatury 180 - 200°C i piec paszteciki aż do zrumienienia. Smacznego! Podziękowania za przepis dla mamuchy.