Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące , szybko się robią i szybko znikają z talerza. W sam raz na Wigilię.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 139
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 976
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 139
Składniki
Grzyby odgotować w osolonej wodzie, następnie podsmażyć na oleju.
Cebulę posiekać i zeszklić, dodać do podsmażonych grzybów.
Farsz przekręcić przez maszynkę (sitko o grubych oczkach), dodać bułkę tartą (jeśli grzyby są zbyt luźne) i przyprawy.
Na ciasto ułożyć farsz, zwinąć w rulon a następnie wyciąć ukośne paszteciki. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem. Piec ok.0,5 godz. w temperaturze 180 stopni.
Zamiast grzybów można użyć podsmażonej kapusty kiszonej z suszonymi grzybami. Idealne danie do barszczyku lub rosołu.