Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś kupowałam takie paróweczki, a dziś postanowiłam sama spróbować je zrobić i wyszły przepyszne a najbardziej smakują na zimno
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 115
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 895
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 369
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 115
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 895
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 369
Składniki
Zagotować wodę w rondlu i wrzucić wszystkie przyprawy, dodać przecier pomidorowy i ok. połowy opakowania ketchupu. Sos gotujemy na wolnym ogniu tak długo aż nadmiar wody odparuje, często mieszając. Następnie dodajemy parówki i nadal gotujemy uważając by nam nie popękały. Parówki przekładamy do pojemnika a do sosu dodajemy ocet ( ja dałam 1 łyżkę), chwilkę gotujemy i sprawdzamy czy czegoś nie brakuje ( sos ma być słodko kwaśny). Gotowy sos przelewamy do naczynia w którym są parówki i odstawiamy do ostygnięcia. Podajemy na zimno z białym pieczywem, chociaż na ciepło też są smaczne. Smacznego