Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ bardzo lubię parówki, robię je często – w różnej postaci - parówki pieczone w piekarniku w cieście z żółtym serem, parówki zawijane w chleb tostowy, przyszedł więc czas na parówki smażone na głębokim tłuszczu w cieście kukurydzianym. Do tego ulubiony sos i pyszna przekąska czy kolacja gotowa :)
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 908
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 908
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1137
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, jajko, mleko, sól, paprykę, kurkumę, cukier, proszek do pieczenia, mleko i dokładnie miksujemy (ciasto ma być gęste). Przelewamy do wysokiej szklanki. Rozgrzewamy olej. Każdą parówkę kroimy na 4 kawałki (ok. 5 cm). Każdy kawałek nadziewamy na patyczek do szaszłyków (przepołowiłam patyczki, żeby wygodniej się smażyło). Parówkę zanurzamy w cieście tak, by ciasto dokładnie pokryło całą parówkę i kładziemy na mocno rozgrzany olej. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionym sosem lub ketchupem. Smacznego!