Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 281
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 260
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 281
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 260
Składniki
Ciasto francuskie kroimy w prostokąty długości parówki i szerokości tak by ją zawinąć plus na zakładke by się skleiło pocięte ciasto smarujemy całe ketchupem- grubość od upodobań do tego skladniku, kładziemy parówkę i zawijamy w ciasto, dociskając krawędzie by się nie rozkleiło, po wierzchu smarujemy rozbitym jajkiem. powstał rulonik: kroimy go na kawałki 3 cm i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy aż wyrośnie i się lekko zarumieni, przed wyjęciem posypujemy tartym serem by się roztopił i delikatnie przypiekł. Smacznego :)