Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim - Ekspresowa przekąska na ciepło
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 75
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i podzielić na 18 kawałków. Każdą parówkę podzielić na 3 równe części. Parówkę położyć na kawałku ciasta francuskiego zwinąć w rulon i lekko docisnąć brzeg. ( Dzięki temu ciasto nie będzie się otwierać podczas pieczenia). Zwinięte parówki w cieśnie nacinam lekko nożykiem, smaruje rozmąconym jajkiem a następnie posypuje odrobiną sezamu. Tak przygotowane przekąski przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 20 minut.