Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim to genialny pomysł na szybką, pożywną i smaczną przekąskę. Ich przygotowanie zajmie Wam zaledwie kwadrans. Możecie podać je na kolację lub zaserwować na imprezie. Zawsze cieszy się ogromnym powodzeniem wśród gości.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 204
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 138
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 204
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 138
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Przetnij go na pół wzdłuż dłuższej krawędzi. Następnie każdy z otrzymanych prostokątów przedziel na 3 równe części. Tak otrzymasz 6 prostokątów równej wielkości.
Na każdym prostokącie rozsmaruj keczup, następnie ułóż po jednym plasterku żółtego sera.
Parówki rozłóż na dłuższych bokach ciasta i zwiń je w rulon.
Zwinięte parówki ułóż na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia zachowując małe odstępy.
Jajko wbij do miski i rozbełtaj widelcem.
Rozkłóconym jajkiem posmaruj parówki w cieście. Na koniec oprósz je nasionami sezamu.
Parówki w cieście francuskim piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 20 minut (do zarumienienia).