Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na ciasto francuskie, które uwielbia mój syn. Ja już w sklepie omijam półkę z ciastem francuskim, ale mój syn nie odpuści i ciasto musi być :-), a potem kombinuję co z niego zrobić... Tym razem padło na parówkowe słoneczka. Polecam, bo to szybka i pyszna przekąska.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 69
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 128
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 69
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 128
Składniki
Ciasto podzielić wzdłuż krótszego boku na 6 równych prostokątów. Każdą parówkę owinąć w ciasto tak, żeby zostawić po ok. 1 cm wolnego ciasta z obu stron (resztę ciasta odkroić, można z niego potem zrobić mini ślimaczki z serem, nic się nie zmarnuje). Tak zwinięte parówki naciąć nożem co ok. pół cm, następnie zwinąć w koło, skleić brzegi i odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na koniec posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni góra-dół na ok. 20 minut do zrumienienia. Smacznego!!!