Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wstan raniutko idz na targ ,teraz jest w czym wybierac,moze kupisz dynie,albo pomidor,a moze papryke?
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
W rondlu rozgrzewamy oliwe,szklimy cebule,dodajemy czosnek,podsmazamy.Wsypujemy ryz i smazymy,az ziarenka stana sie przezroczyste.Wlewamy porcjami bulion i, stale mieszajac,gotujemy,az sie wchlonie.Gdy ryz bedzie al dente,zdejmujemy z ognia.Dodajemy pomidory i zielenine.
Oddzielnie smazymy nasze mieso, na zloty kolor ,az powstana chrupiace skwareczki ,solimy i pieprzymy
Wszystkie skladniki dokladnie wymieszac
Z papryki odkroic "czapeczki" i usunac gniazda nasienne.Papryczki nadziewamy masa,przykrywamy odkrojonymi ''''''''czapeczkami" polewamy odrobina oliwy,bulionem i koniecznie trzeba posolic sama papryke..Pieczemy 45 min (180).Podajemy z serem feta,oliwkami.