Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne danie na przekąskę.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 14
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 14
Składniki
Wykonanie: Ciasto francuskie pokroić na cztery kwadraty. Papryki umyć, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na brązowo. Następnie włożyć do torebki papierowej co pod wpływem pary ułatwi ściąganie skórki. Z każdej papryki odkroić wierzch i wyjąć nasiona.
Por pokroić w cienkie talarki i usmażyć na oleju z posiekanym czosnkiem. Dodać starty ser, pokrojoną mielonkę i oliwki. Wymieszać przyprawić do smaku i napełnić wydrążone papryki. Ułożyć na pokrojonych kwadratach ciasta, zlepić brzegi i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni.