Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykę możemy przyrządzać na różny sposób, tym razem w cieście.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12893
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 970
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12893
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 970
Składniki
Wykonanie: Paprykę ułożyć w piekarniku i upiec w wysokiej temperaturze aż zbrązowieje. Przełożyć do garnka, przykryć pokrywką aż zaparują- wtedy łatwo zdjąć skórkę. Ser utrzeć, wymieszać z dwoma jajami i faszerować wystudzone i oczyszczone z nasion papryki. Z mleka, mąki i dwóch jaj rozrobić ciasto i napełnione papryki maczać i smażyć rumieniąc z obu stron. Podawać z czerwonym winem i świeżym pieczywem.