Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryczaki, tak nazwałam koperty z ciasta francuskiego wypełnione farszem z podsmażonej na maśle kolorowej papryki.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Papryki oczyścić i wypłukać. Czosnek i cebulę obrać , zioła ( ja dodałam kilka listków szałwii i bazylii) opłukać .
Papryki, cebulę, czosnek i zioła pokroić.
Na głębokiej patelni rozpuścić masło, dodać warzywa, sól, pieprz i łyżeczkę ziół prowansalskich. Podsmażyć do zeszklenia . Ostudzić.
Ciasto francuskie pokroić na 8 prostokątów. Na każdy położyć nadzienie i złożyć w kopertę. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać słonecznikiem.
Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec około 20 minut.
Podobnie można zrobić zawijaski z farszem ze szpinaku i sera.
Upieczone "spinaczi" bo tak je nazwałam wyglądają... tak
Smacznego!!!