Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i mięciutkie placuszki, które każdy kocha i nikt się im nie oprze. Idealnie na śniadanie, deser i małą przekąskę.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W misce mieszamy razem jajka i mleko. Dodajemy rozpuszczone masło i ponownie mieszamy. Dosypujemy cukry, mąkę i proszek. Mieszamy niezbyt długo, do połączenia się składników i odstawiamy ciasto na 15 minut.
Suchą patelnię nagrzewamy i kiedy jest gorąca, nakładamy porcje po jednej łyżce. Smażymy przez 40-60 sekund z jednej strony i przekładamy na drugą na około 20 sekund. Pancakes podajemy z ulubionymi dodatkami i jemy póki ciepłe!