Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i smaczna przekąska na różne okazje!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 256
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2427
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 416
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 278
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 256
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2427
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 416
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 278
Składniki
Jeden arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na stole, układamy na nim plastry sera tak, aby pokryły całe ciasto. Posypujemy to papryką słodką mieloną i przykrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego, lekko dociskamy.
Przygotowane ciasto kroimy na paski o szerokości ok. 1,5 cm. Każdy pasek skręcamy tak, aby powstała sprężynka, i układamy go na blaszce do pieczenia. Między paluchami trzeba zostawić przerwę, ponieważ ciasto będzie lekko rosło. W misce roztrzepujemy jajko i smarujemy nim każdy pasek i posypujemy sezamem. Paluchy pieczemy ok. 15 minut w temp. 220 stopni.