Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie niedrogie i bardzo smaczne
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3143
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 246
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3143
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 246
Składniki
na patelni rozgrzewamy oliwe i dodajemy posiekana dymke ,i lekkoja zrumieniamy .Kiedy dymka sie zrumieni dodajemy szpinak i doslownie chwilke go smazymy .Odstawiamy do wystygniecia .kiedy szpinak juz wystygl dodajemy jaja i rozdrobniony ser feta wszystko mieszamy
z ciasta filo wycinamy kwadraciki smarujemy roztopionym maslem i tak ukladamy trzy lub cztery warstwy ciasta reszte ciasta przykrywamy wilgotna scierecza poniewaz ciasto szybko wysycha
nastepnie na srodek nakladamy troszke farszu i skadamy jak mala paczuszke i dokladnie sciskamy konce
pieczemy w piekarniku okolo 15 min w temperaturze 200 stopni