Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podanie owocu kaki z mozzarellą to kuchnia fusion, to wynik moich własnych poszukiwań. Ale jedliśmy to już kilka razy i zawsze nam smakowało. Ba, za każdym razem bardziej. Jeszcze bardziej i znacznie bardziej! Teraz z upodobaniem poluję na promocje owoców kaki, które o tej porze roku są dość łatwo dostępne.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 137
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 119
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 137
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 119
Składniki
Przygotowanie dzisiejszej przekąski jest równie proste, jak zrobienie sałatki caprese. Owoce persymony należy cienko obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Mozzarellę osączyć z zalewy i również pokroić w plasterki.
Na dwóch talerzach układać naprzemiennie plastry kaki i sera. Całość skropić oliwą, posypać ziołową solą i ewentualnie pokropić też odrobiną czegoś kwaśnego – octem balsamicznym lub sokiem z cytryny. Ja nie kropię.
Podawać jako przystawkę, można zjadać ze świeżym pieczywem.