Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko na świąteczne dni ale i doskonałe na spotkania rodzinne.A ja że została mi kapusta z grzybami wymyśliłam naleśniki:)oto efekt.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy z grzybami(suszone namaczamy na godzinę przed gotowaniem)na sam koniec gdy wszystko będzie już miękkie dodajemy pokrojona cebulę.Chwile jeszcze gotujemy odcedzamy doprawiamy do smaku solą,pieprzem wegetą.Robimy ciasto naleśnikowe solimy je,pieczemy naleśniki(10-12 sztuk).Nakładamy nasz farsz na naleśniki zwijamy i wkładamy do formy żaroodpornej. Polewamy je olejem z dodatkiem bazylii ja jeszcze trochę je pomagowałam i posypałam wegetką.Zapiekamy w piekarniku w 200st C około10-15 min.
Można podawać na gorąco i zimno lub z barszczem. Smacznego:)