Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulchniutkie naleśniki, polecam - przepis mojej mamy
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
CIASTO NALEŚNIKOWE - mleko, żółtka, mąka i 2 łyżki oleju, łyżka cukru, i łyżeczka cukru waniliowego - zmiksowaś. Ubić białko na sztywną pianę z szczyptą soli. Zmiksowane składniki połączyć z pianą delikatnie mieszając. Usmażyć naleśniki na rumiany kolor.
POLEWA - łyżka margaryny, łyżka wody, łyżka kakao i 2 łyżki cukru podgrzać do roztopienia ciągle mieszając.
Usmażone należniki posmarować powidłami i zwinac w rulon (można też przeciać na połówki). Polać do dekoracji ostudzoną polewą i posypać kokosem