Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne i puszyste naleśniki skierowane do wszystkich tych, którzy muszą unikać mąki pszennej oraz cukru. Świetnie sprawdzą się zarówno w wersji słodkiej, jak i wytrawnej. Doskonałe dla diabetyków.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dojemy jajko, szczyptę sody oczyszczonej, olej rzepakowy, ciepłe (ale nie gorące) mleko oraz sól i ksylitol [ilość według uznania - w zależności od tego jaki zastosujemy rodzaj farszu (słodki czy wytrawny)]. Zawartość miski miksujemy i odstawiamy na około 10 minut, tak aby masa naleśnikowa mogła chwilę popracować.
Po tym czasie dodajemy 0,5 szklanki wody mineralnej, mieszamy i smażymy na patelni do naleśników z obu stron na delikatnie rumiany kolor. Masa naleśnikowa będzie dość rzadka, a same naleśniki smażymy już bez dodatki oleju, gdyż ten został użyty do przygotowania masy. Dla pewności przed pierwszym smażeniem patelnię możemy delikatnie wysmarować ręcznikiem papierowym nasączonym w odrobinie oleju. Życzę smacznego! :)