Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne naleśniki. Idealne na podwieczorek dla dzieci, zasmakują nawet maluchom "niejadkom":)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Rozpuść cukier w 1/8 szklanki wody, wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe, przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj, gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź. Przygotuj ciasto: wszystkie składniki, oprócz oleju, przełóż do miski i utrzyj mikserem. Rozgrzej teflonową patelnię, posmaruj 1/4 łyżeczki oleju. Smaż cienkie naleśniki po minucie z każdej strony. Smaruj je nadzieniem i zwijaj w rulony.