Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania dekoracyjne jajka faszerowane.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1015
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 229
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1015
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 229
Składniki
Sześć jajek przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
Żółtka łączymy z posiekanym porem, rozdrobnionym ogórkiem, solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy.
Połówki jajek faszerujemy pastą.
Rzodkiewki siekamy, rukolę rwiemy na kawałki.
Faszerowane jajka rozkładamy na półmisku, ozdabiamy posiekaną rzodkiewką i rukolą. Posypujemy curry.
1 jajko przekrawamy na pół i układamy pośrodku półmiska na "trawie" z rukoli. Obkładamy żółtym serem. Oczy myszek wykonujemy z ziarenek pieprzu, ogonki ze szczypiorku oraz uszka z plasterków rzodkiewek.