Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wyśmienicie i pięknie prezentują się na stole.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 112
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 358
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 112
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 358
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmaż posiekaną szalotkę. Gdy się zeszkli, dodaj szpinak. Dopraw solą i pieprzem. Fetę pokrusz, mozzarellę (1/2) zetrzyj na tarce. Sery wymieszaj z ricottą i jogurtem. Dodaj zioła, dopraw pieprzem i solą. Przecier pomidorowy podgrzej. Dodaj koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw do smaku pieprzem, solą i cukrem. Wylej go na dno naczynia żaroodpornego. Muszle do połowy napełnij szpinakiem. Uzupełnij masą serową. Ułóż na sosie. Resztę mozzarelli zetrzyj. Posyp nim muszle. Zapiekaj przez 25 minut w 200 stopniach C.