Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 30 mufinek :)
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 266
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo żółtka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia,sok z cytryny. Z białek ubić pianę i delikatnie dodawać do ciasta, wymieszać. 1/3 ciasta odłożyć i dodać do niej kakao, wymieszać. Każdą foremkę-papilotkę wypełnić niewielką ilością ciasta białego, nałożyć owoce lub dżem i przykryć ciemnym ciastem. Piec w 180 stopniach ok 20 minut. Z wierzchu można udekorować wg uznania. Smacznego