Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne muffiny, wygodne do wzięcia na wynos. Smakują jak pizza, tylko że w nietypowej formie. :P
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 96
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 325
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 96
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 325
Składniki
Z odmierzonej ilości oleju wylać 2 łyżki na patelnię. Podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki, zostawić do ostygnięcia. Paprykę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, starty parmezan i sól. W drugiej, większej misce wymieszać jajka, mleko i resztę oleju. Wsypać suche składniki do mokrych, dodać pieczarki, paprykę i szczypiorek. Wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Wypełnić formę na muffiny wyłożoną papilotkami. Piec w 180°C przez ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika przełożyć na kratkę do ostygnięcia.