Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 53
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Paprykę oczyścić z nasion ,pokroić w drobną kostkę. Kaszę i mąkę wymieszać ,jajka oddzielnie z mlekiem. Składniki połączyć. Ciasto dokładnie wymieszać (Ciasto podobne do naleśnikowego). Dodać pokrojoną paprykę. Kajzerkę namoczyć w mleku ,odcisnąć. Mięso ,bułkę i jajko połączyć ,dodać posiekaną natkę pietruszki ,kolendrę ,kminek ,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić. Uformować kulki. Do foremek na muffinki wkładać najpierw kulki mięsa ,a następnie zalać ciastem kukurydzianym. Piec 35 min w temp 180 stopni C.