Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo tania potrawa.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 145
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 43
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 100
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 145
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 43
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 100
Składniki
Z młodej kapusty usunąć wierzchnie liście. Resztę umyć, dokładnie osuszyć i poszatkować. Kapustę zalać odrobiną wrzątku, oprószyć solą oraz gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 10 min.
Koperek dobrze opłukać oraz drobno posiekać. Cebulę obrać i pociąć na małe kawałki, a następnie zeszklić na rozgrzanym oleju z masłem. Pod koniec wsypać 1łyżkę mąki oraz chwilę podsmażać, stale mieszając.
Zrumienioną cebulę oraz koperek dodać do kapusty. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem wyciśniętym z 1 cytryny, solą i pieprzem. Danie podawać na ciepło ze świeżym pieczywem. Smacznego :-)