Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba Miruna zrobiona w sosie bolońskim.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 151
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 111
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 210
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 29
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 151
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 111
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 210
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 29
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Składniki
Rybę płuczemy, odciskamy delikatnie z wody i układamy na talerzu. Kawałki ryby solimy i pieprzymy do smaku. Na rozgrzanej z olejem patelni układamy kawałki ryby obtaczanej w mące i smażymy na rumiany kolor.
Kroimy cebulę w piórka, solimy, po usmażeniu ryby smażymy cebulę (obtaczaną w pozostałej mące) na tym samym oleju co pozostał na patelni po smażeniu ryb. Gdy cebula jest zeszklona dodajemy sos boloński, 2 listki laurowe i 4 zgniecione ziela angielskie, musimy ten sosik zagotować dolać troszkę przegotowanej wody (pół szklanki), i pogotować około 5 minut.
Po ostygnięciu rybę układamy do wcześniej przygotowanego pojemnika i układamy, warstwa sosu, warstwa ryby.
Wkładamy przykryty pojemnik z rybą w sosie do lodówki na kilka godzin by ryba przeszła przyprawami i sosem.
Smacznego !!!