Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,zdrowa przekąska do pochrupania:)
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
Zarodki pszenne wysypujemy na głęboki talerz. Migdały prażymy często mieszając na małym ogniu,na suchej patelni do zrumienienia.Ja swoje w łupinkach prażyłam ok 10 min. a następnie dodajemy miód i mieszamy dokładnie by wszystkie migdały oblepiły się miodem.Wykładamy gorące migdały w miodzie na talerz z zarodkami i mieszamy by każdy migdał był otoczony w zarodkach. Zostawiamy do przestygnięcia,co jakiś czas mieszając by każdy był osobno. Przesypujemy do miseczki i zajadamy:)smacznego:)))