Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 121
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 121
Składniki
Na patelni małso roztopić i zeszlić cebulę pokrojoną w drobną kostkę
dodać jarzyny ( też pokrojjone w drobną kostkę) i wino, zagotować parę minut
wrzucić małże wraz z otaczającym je lodem, przykryć patelnię i zmniejszyć ogień.
gotujemy małże aż się otworzą. Nie trzeba dodawać soli gdyż sos, który powstanie z lodu jest słony sam w sobie. Uwaga małże, które się nie otworzą wyrzucamy !!!