Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania wegetariańskie wcale nie muszą być nudne. Makaron z warzywami jest tego doskonałym przykładem. Może służyć jako sycące danie główne, jak i w mniejszej ilości jako przystawka pobudzająca apetyt.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Makaron ugotować al dente. Bakłażana i cukinię pokroić w plastry, pomidory w kostkę, czosnek w plasterki. Bakłażana oprószyć solą i odstawić, aby puścił wodę.
Z ugotowanego makaronu uformować gniazdka, najlepiej ułożyć go w formach na mufinki lub duże babeczki. Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok. 15 minut na lekko złoty kolor.
W tym samym czasie przesmażyć bakłażana i cukinię na rozgrzanym oleju. Na rozgrzanym maśle zeszklić czosnek. Dodać pomidory i chwilę dusić.
Na talerzu układać bakłażana i cukinię, na nich układać zapieczone gniazdka makaronowe i nakładać na nie gorące pomidory, dekorować cząstkami pomidorków koktajlowych.