Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dopóki trwa sezon na grilla, czesto robie posilki grillowane, gdyz odpowiednio przygotowane, sa nie tylko smaczne, ale i zdowe. Mozna tez bardzo szybko przyrzadzic przekaski i tak z resztek lososiowego fileta i niewielu innych skladników powstaje w oka mgnieniu niezwykly lososiowy burger z sosem miodowo-musztardowym. Zrobilam go na elekrycznym grillu, ale równie dobrze smakuje smazony na patelni.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 703
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 703
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Składniki
Do tego burgera nadaja sie nawet skrawki lososia, gdyz i tak trzeba je posiekac bardzo drobno, az powstanie cos w rodzaju tatara. Doprawic przyprawa do ryb i mieszanka soli lub sola morska. Wszystko dobrze wymieszac, na desce cedrowej umiescic pierscien do formowania i ostroznie wypelnic go mieszanka rybna i lekko ja docisnac. Z miodu, musztardy koperku i przprywy do ryb zrobic gladki sos.
Poniewaz grillowalam burgera na elektrycznym grillu, nastawilam go na mocne posrednie cieplo 200° C. Gdy grill osiagnie swoja temperature polozyc deske z burgerem na bezposrednim obszarze i zamknac grilla. Poczekac az deska zacznie "skrzypiec" i dymic, wtedy posmarowac burgera sosem i przesunac burgera do strefy posredniej i grillowac burgera ok 10-15 min. Burger jest gotowy, gdy na jego brzegu jest widoczne sciete bialko. Nalezy zwrócic na to uwage, gdyz w przeciwnym razie burger bedzie zbyt suchy. Grill ma jeszcze wystarczajaca temperature, aby podpiec na nim polówki bulki. Gdy burger i bulki beda gotowe, posmarowac dolna czesc bulki dzemem bekonowwym, na to polozyc troche rukoli i burgera. Mozna go jeszcze posmarowac resztka sosu musztardowego i przykryc druga polówka bulki.
Podawac burgera bezposrednio do spozycia. *** Dżem bekonowy - przepis tutaj https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-dzem-bekonowy,183238,konhambos.html