Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zielone i wyraziste w smaku, gorąco polecam.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 136
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 117
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 136
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 117
Składniki
Kilka mniejszych nie obieranych ogórków ścieramy na grubych oczkach tarki. Jeśli mamy większe ogórki ścieramy tylko boki, środek z ziarenkami odkładamy. Ogórki posypujemy solą i gdy puszczą sok odlewamy. Do lekko odciśniętych ogórków ścieramy paprykę i połowę przygotowanej cebuli, pozostałą siekamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek, jajko, mieszamy, potem dodajemy mąkę i przyprawy.
Masa nie powinna być za gęsta. Placki smażymy kilka minut na suchej patelni i niewielkim ogniu. Pyszne na ciepło i zimno.