Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fafernuchy to kurpiowskie, marchewkowe ciasteczka, które swoją strukturą przypominają znane włoskie Cantuccini. Są idealną przekąską do piwa, ale jedzone solo smakują równie dobrze.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Do miski wsyp obydwie mąki, dodaj cukier, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszaj. Następnie suche składniki wysyp na stolnicę.
Suche składniki połącz z marchewką, cynamonem i śmietaną. Zagnieć ciasto.
Masę podziel na 4 części. Każdą z nich uformuj w kształt rulonu, lekko spłaszcz nożem i odcinaj kawałki, jak na kopytka.
Gotowe fafernuchy wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach do przez 30 minut.